Projecten van gemeenteleden

Stichting Helpende Handen India (Uvadum Karangal)


geeft hulp aan in de steek gelaten kinderen in India.Hierover leest u meer op www.helpendehandenindia.nl


Meer informatie is te krijgen bij Kees en Ans Zijderveld


De contactgroep O.N.E. (Omzien Naar Elkaar) is spontaan een actie voor ons ziekenhuisproject begonnen.

In januari hebben zij een winterfair georganiseerd en in februari werden er een aantal workshops gegeven zoals: koffielikeur en advocaat maken, vogelhuisjes zagen enz.

De opbrengst tot nu toe is ruim € 1300,-- en zal in mei worden afgesloten met een benefietconcert en een veiling van mooie en bijzondere artikelen.

Hierbij alvast een impressie van de activiteiten in De Brug.

     Verbouwing kerk Somogyjįd (Hongarije)


In Somogyjįd (Hongarije) staat een kerk, de Reformatus Kerk. De Fonteinkerk en de Nieuwe Kerk uit Amersfoort hebben 25 jaar een partnerschap met deze gemeente en deze kerk gehad. De diaconie van de Nieuwe Kerk te Amersfoort, met name Jan Langbroek en Willem Wallet, heeft in 2002 een project opgestart ter ondersteuning van twee kindertehuizen in Somogyjįd. Deze ondersteunen wij met een maandelijks financiėle bijdrage en 1 maal per jaar met een grote ondersteuning. Er is een nauwe band met deze kerk, met de kinderen uit beide tehuizen en Somogyjįd zelf. Dit project is verlengd tot en met 2017.  Hier vindt u een flyer met informatie over de huidige sponsoractie.
Kindertehuizen in Somogyjįd.


Vanaf 2002 hebben Jan Langbroek en ik, Willem Wallet, namens de diaconie van de Nieuwe Kerk het project voor ondersteuning van 2 kindertehuizen in Somogyjįd in Hongarije opgestart. Doel: Twee kindertehuizen van de zustergemeente Somogyjįd in Hon­garije voor langere tijd te ondersteunen.

Klik hier en lees hier alles over het project....

LEES HIER HET VERSLAG VAN HET BEZOEK IN DE ZOMER VAN 2015

BEKIJK HIER HET REISVERSLAG VAN 25 TM 31 MEI 2016

 


Rehoboth


Alfons en Yvonne van de Galien werken in Port Shepstone (Zuid - Afrika) onder Aids-kinderen. Zij hebben een dorp opgezet met huizen waarin een weeskinderen met aids onderdak vinden, onder leiding van een Moeder. De Brug heeft actie gevoerd, ondersteund door Wilde Ganzen, voor uitbreiding met een tweede dorp.

Vrijwilligers zijn hartelijk welkom.


Ook over dit project is op internet meer te lezen op www.rehoboth.org.za/